top of page

Katie Mahan

PA220032_adjusted1.jpg

Katie Mahan er en amerikansk pianist som har fått oppmerksomhet over hele verden for sin nyskapende musikalske personlighet, poetiske tolkninger og elegante sceneopptredener.

Hun mestrer et bredt repertoar, både et rent klassisk repertoar og et crossover-repertoar. Det er imidlertid som tolker av musikken til George Gershwin, Claude Debussy og Wolfgang Amadeus Mozart hun har utmerket seg.

Katie har spilt på de største arenaer med de største orkestre. Noen eksempler er Konzerthaus i Berlin, Prinzregenten theater i Munchen og Hall of the Moscow Conservatory i Moskva med orkestre som Wiener Residenz Orchestra, Prague Philharmonia og Vancouver Metropolitan Orchestra.  

Hennes diskografi er omfattende, men den mest betydningsfulle innspilling så langt er den komplette pianomusikken til Leonard Bernstein. Den ble bestilt av Deutsche Grammophon til ære for 100-årsdagen for komponistens fødsel.

Hennes siste album for plateselskapet Steinway & Sons, "Once Upon a Time" med musikk av Mozart og Liszt (2022), Beethoven-albumet "Appassionata" (2020) og CD + DVD-settet "Classical Gershwin" (2019) ), ble valgt ut av Lufthansa, Swiss Airlines og Austrian Airlines for å bli presentert på deres underholdningsprogrammer ombord på flyreiser over hele verden.

Katie har produsert en serie med videoblogger der hun tar lytterne med på en reise gjennom Mozart liv i hans egen fødeby, nettopp Salzburg. Hun flyttet til denne byen fordi, som hun fortalte en intervjuer, "Jeg har alltid drømt en dag om å bo i denne vakre byen hvor Mozart levde og pustet!".

https://www.cpr.org/classical-mozart-snapshots/

Hun er også opptatt av å videreformidle Mozarts musikk til barn og ungdom og kan gjennomføre musikkoppsøkende prosjekter på utdannings-institusjoner og kulturskoler med forelesninger og mesterklasser.

I 2020 ble hun omtalt i den multi-prisvinnende Deutsche Welle-dokumentaren "A World Without Beethoven" der hun diskuterer Beethovens innflytelse på jazz sammen med trompetisten Wynton Marsalis, og i 2019 ble hun valgt ut til et samarbeid med Denver Art Museum for produksjon av en spesialutgave CD med tittelen "Music in Monet's Time" for å akkompagnere "Claude Monet: The Truth of Nature", den største utstillingen av Monet-kunstverk som har kommet til USA på mer enn to tiår. Hun har også dukket opp på PBS, NPR, ORF, Ö1 (Østerrike), BR-Klassik (Tyskland), et al.

bottom of page