top of page

Hans Mathisen

Hans Mathisen 8.jpg

Hans Mathisen, født i 1967, er en av de mest aktede gitaristene i Norge. Han har vært en del av den skandinaviske jazzscenen siden tidlig på 90-tallet da han avsluttet studiene i Trondheim ved det kjente jazzakademiet, NTNU.


Musikken hans er veldig melodisk, og lyden hans kan sammenlignes med album fra ECM, men han har også en spesiell og individuell stemme med røtter i den amerikanske jazzhistorien. Han er en virtuos gitarist med et vakkert, behagelig og personlig utrykk.


Mathisen har gitt ut seks album som soloartist, hver med forskjellig besetning.
Siden den gang har han gitt ut fem album med sin helt egen musikk. Gjesteartister på disse albumene er kjente musikere fra inn- og utland.
Mathisen ble tildelt «Spellemannprisen» i 2005 (den norske Grammy-prisen) for sitt første album, "Quiet Songs".


I tillegg til album med kvartetter og kvintetter slo Mathisen i 2017 seg sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK) på albumet Orchestral Works. I 2011 kom platen Timeless Tales med Kongelige Norske Marines Musikkorps storband. All musikken på disse albumene er komponert og arrangert av Mathisen.
Mathisen komponerte partituret til den kritikerroste filmen «Salmer fra Kjøkkenet» av Bent Hamer i 2003.


I tillegg til egne album har Mathisen vært sidemann på mange svært forskjellige prosjekter, blant dem band med Arild Andersen (bass) og Jon Christensen (trommer), to av de mest ansette jazzmusikerne fra Norge og Europa, samt andre artister fra det anerkjente plateselskapet ECM. Mathisen har også spilt med Paquito D’Rivera, Lars Danielsson (DK), Alex Acuna (US), Gary Husband (UK), Pepe Rivero (ES) og Walfredo Reyes Jr. (Chicago) (US).

 

Han er også kjent som en utmerket musikalsk arrangør og dirigent for både
symfoniorkestre, storband og individuelle artister. Han komponerer også musikk til filmer, show og teater.

Det er verdt å trekke frem orkesterarrangementet under den berømte
Nobelkonserten som markerte Nobels fredspris i Oslo i mange år.

bottom of page