top of page

Karl Espegard

Karl Espegard ©Per Ole Hagen.jpg

Karl Espegard er en fiolinist fra Drammen. Han har jobbet på en rekke forestillinger ved Det Norske Teatret og Nationaltheatret, og samarbeidet med artister som Herborg Kråkevik, Mathias Eick og Tora Augestad.

 

Karl er primus motor for det kritikerroste tangoensemblet El Muro Tango, hvis debutalbum ble hyllet av Songlines Magazine for sitt «eksepsjonelle håndverk», og med hvilket han har holdt over 100 konserter i Europa og Argentina. Hans virtuose stil og varme tone, kombinert med dyp kunnskap om argentinsk tango, har ført til at han har jobbet med noen av sjangerens største navn, og har opptrådt i prestisjefylte konsertsaler som The Royal Concertgebouw Amsterdam, Moscow International House of Music, Munich Philharmonic Hall og Usina del Arte i Buenos Aires.

Karl Espegard & Åsbjørg Ryeng

I det som kan beskrives som en ny bølge av unge norske tangomusikere, står fiolinist Karl Espegard og bandoneonist Åsbjørg Ryeng i fremste rekke. Sammen startet de det kritikerroste bandet El Muro Tango i 2016, og har siden reist Europa rundt og jobbet med noen av Argentinas mest kjente tangosangere som Omar Mollo, Juan Villarreal og Chino Laborde. Duoen vinner hjertene til publikum med sine virtuose og emosjonelle opptredener, og tar lytterne med til Buenos Aires sine røykfylte smug og bortgjemte kneiper.

bottom of page